Ontdek de 4 redenen waarom studentenvastgoed in de lift zit!

De markt voor studentenhuisvesting in België blijft groeien en biedt tal van interessante inzichten, dit bleek uit de studie van Diggit Studentlife en Stadim die samen voor het 4e jaar op rij het kotkompas uitbrachten. Wij sommen alvast enkele interessante inzichten voor je op:

📈 Stijgende Studentenaantallen: In het academiejaar 2022-2023 kende België een stijging in het aantal hoger onderwijsstudenten van ongeveer 10.000 studenten ten opzichte van het voorgaande jaar.

🏙Populaire Studentensteden: In de top 10 van grootste studentensteden blijft Brussel zijn leidende positie behouden, met een indrukwekkend aantal van 122.500 studenten. Gent volgt op de tweede plaats met 81.000 studenten, gevolgd door Leuven met 54.500 studenten. Hiermee is Brussel dus bijna dubbel zo groot als Leuven in termen van het aantal studenten.

🏡 Vraag en Aanbod: Ongeveer 45% van de studenten in de grootste steden wonen op kot, maar het aanbod blijft opmerkelijk sterk achter bij de vraag. Studenten moeten zo steeds eerder op zoek naar een kamer of studio, waardoor in mei al een groot deel van de beschikbare koten is gereserveerd. Door deze schaarste beslist een groot deel van de studenten al na één bezoek om een kot te huren.

💰 Huurprijzen: De hoge huurprijzen in Brussel maken de stad aantrekkelijk voor investeringen in studentenhuisvesting.  Maandelijks betalen studenten gemiddeld €545 (inclusief kosten) voor een studentenkamer, vergeleken met het landelijk gemiddelde van €475 (inclusief kosten).

 

 

Ben je al enthousiast over het concept maar zoek je nog naar het ideale studentenproject?  Ontdek Kosy Erasmus, een studentencomplex met 105 units in Brussel. 

Kosy Erasmus

Studentenvastgoed in België groeit snel en biedt diverse kansen, vooral in grote steden zoals Brussel waar de vraag naar huisvesting blijft stijgen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van deze bloeiende markt en interessante investeringskansen!