Vastgoednieuws

Filteren op:

  • Alle categorieën
  • Alle
  • Investeren in vastgoed
  • Nieuws
  • Appartementen
  • Studentenvastgoed
  • Erfpacht
  • Fiscaal
  • Hotelvastgoed
  • Parkings

Ontdek waarom Patrick Lefevere reeds investeerde in Novotel Ieper

Klassiek vastgoed kan een aanzienlijke investering vereisen, en het beheer ervan kan tijdrovend zijn. Overweeg daarom eens hotelvastgoed, een zorgeloos alternatief dat tegelijkertijd een mooi opbrengstpotentieel biedt.

Meer info

Hoe zit het ondertussen met de inflatie in België?

Veel mensen die (willen) investeren, doen dat in de eerste plaats om de inflatie te slim af te zijn en zo hun koopkracht veilig te stellen. We weten ondertussen allemaal dat een spaarboekje niets meer opbrengt en dat we, indien we ons spaargeld liever niet zien verdampen, beter op zoek gaan naar een alternatief. Maar hoe is het ondertussen gesteld met de inflatie in België?

Meer info

Investeren in Brussels vastgoed interessanter dan ooit

De huurprijzen van appartementen in Brussel kennen een groeispurt, en toch raken die allemaal bijzonder vlot verhuurd. Op topliggingen in Brussel trek je kwalitatieve huurders aan die zorgen voor een mooi verhuurrendement, terwijl je op lange termijn de beste kansen hebt om een mooie meerwaarde te realiseren.

Meer info

Hoeveel kost een kot tegenwoordig?

De cijfers van de gemiddelde huurprijzen voor studentenvastgoed werden gepubliceerd in het Kotkompas 2022. Brussel blijft de grootste en duurste studentenstad met het meeste aantal kotstudenten van het land.

Meer info

Zelf een kot verhuren: hoeveel rendement kan je verwachten?

Bijna overal heerst er een groot tekort aan koten. Het heeft dan ook grote voordelen om in een kot te investeren. Maar hoeveel rendement mag je er precies van verwachten?

Meer info

Wat is een erfpachtrecht?

Vastgoedprijzen stijgen, grond wordt alsmaar schaarser. De nood aan betaalbare oplossingen om vastgoed te kunnen bezitten wordt groter. In plaats van de grond te kopen, verwerven steeds meer mensen een erfpachtrecht. Dat betekent dat ze er zo goed als alles mee kunnen doen, zolang ze de voorwaarden in het erfpachtcontract respecteren.

Meer info

Investeren in een hotelkamer als interessante belegging

Wil je je geld investeren in vastgoed met een mooi rendement en weinig lasten die bij het bezit en de verhuur van een pand komen kijken? Dan is beleggen in een hotelkamer een van de aantrekkelijkste opties.

Meer info

Waarom investeren in vastgoed?

Ben je op zoek naar een manier om je geld te laten renderen? We weten allemaal dat geld op een spaarrekening niets meer opbrengt – en daar zit niet vlug verandering in te komen. In dit artikel zetten we uiteen waarom investeren in vastgoed een goede belegging is.

Meer info

Waarom investeren in parkeerplaatsen

Op zoek gaan naar een veilige, gemakkelijke en rendabele investering loont, en dat is parkeervastgoed in elk geval. Door een deel van je spaargeld in vastgoed te investeren, creëer je een financiële hefboom: je geld brengt veel meer op dan wanneer je het op je spaarboekje laat staan, want daar ontvang je amper rente van.

Meer info