Ontdek de voordelen van het investeren in studentenvastgoed

Investeren in vastgoed biedt talloze mogelijkheden, en studentenvastgoed is daarbij een bijzonder aantrekkelijke optie. In deze blog verkennen we de belangrijkste voordelen van het investeren in studentenvastgoed en laten we zien waarom deze nichemarkt uw aandacht verdient.

Aantrekkelijke instapprijs

Een van de grote voordelen van investeren in studentenhuisvesting is de lagere instapkost vergeleken met alternatieve vastgoedproducten zoals residentieel vastgoed. Zo kan je met een budget startende vanaf €150.000 al investeerder worden van een studentenkamer of studentenstudio in Brussel. Terwijl de aankoop van nieuwbouwappartementen gemiddeld meer dan €300.000 bedraagt. 

Je kan het beheer van je vastgoed delegeren

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid het beheer van je studentenkamer en/of studentenstudio te laten verzorgen door professionele vastgoedbedrijven. Deze bedrijven bieden de mogelijkheid tot maximale ontzorging, van het vinden van huurders tot het oplossen van onderhoudsproblemen. Dit geeft beleggers de mogelijkheid om zorgeloos te investeren, maar wie dit liever zelf doet, hoeft daar natuurlijk niet voor te kiezen. 

Niet langer dan 12 maand gebonden

Je behoudt als verhuurder veel flexibiliteit. Bij residentieel vastgoed start je bij een huurbedrag die
doorgaans enkel geïndexeerd wordt. Studentenvastgoed wordt vaak maar voor 12 maanden verhuurd en elk jaar kan je de prijzen aanpassen naargelang de schaarste op de kotenmarkt. Dit verkleint het risico op langdurige juridische procedures en oninbare huurinkomsten bij wanbetaling.

Neem gerust contact met ons op voor meer gedetailleerd advies over investeren in studentenhuisvesting of om beschikbare kamers en studio’s in de Brusselse regio te verkennen.