Waarom investeren in Brussel in 2024?

Zoekt u dit jaar een investering in vastgoed? 2024 zou weleens een interessant jaar kunnen zijn voor de prachtige stad Brussel. Hier zijn 4 feiten die onze dynamische hoofdstad tot een interessante plek maken voor een vastgoedinvestering in 2024.

1 - Huurprijzen die de laatste jaren de hoogte in schieten

De huurprijzen in Brussel zijn de laatste jaren sterk gestegen.

In 2023 werd een stijging van 8,6% opgetekend, wat neerkomt op een gemiddelde toename van bijna 100 euro per maand voor huurders. Deze trend volgt op een reeds significante stijging van 3,9% in 2022.

De gemiddelde prijs van een studio overschreed voor het eerst de grens van 800 euro, terwijl de huurprijzen van appartementen gemiddeld 1200 euro bedragen. Investeerders kunnen zelfs meer verwachten voor kwalitatieve appartementen.

Deze stijging is voornamelijk te wijten aan een hoge huurvraag tegenover een onvoldoende aanbod.

Wij zijn niet de enigen die hierover praten:

Investeren in Brussel
Bron: Artikel in Nieuwsblad van 17 januari 2022

2 - Een snelgroeiende stedelijke ontwikkeling

Brussel blijft zich ontwikkelen dankzij verschillende stedelijke ontwikkelingsinitiatieven die de stad een opfrisbeurt geven. Deze projecten maken de stad nog aantrekkelijker en kunnen de waarde van eigendommen in bepaalde wijken potentieel verhogen.

Dit is bijvoorbeeld het geval voor het Kasteleinsplein en het Flageyplein, die recent mooie verbeteringen hebben ondergaan.

Grote projecten zoals het Kanaalplan, dat tot doel heeft de oevers van het Brusselse kanaal opnieuw in te richten, zien ook het licht en dragen bij aan de groeiende uitstraling van de hoofdstad.

3 - Brussel, een aantrekkelijke stad dankzij de Europese instellingen, kwaliteitsvolle onderwijsinstellingen en grote bedrijven

De huurmarkt in Brussel wordt ook gestimuleerd door de aantrekkingskracht van studenten en werknemers vanwege de aanwezigheid van Europese instellingen, grote internationale bedrijven in verschillende sectoren en kwalitatief hoogwaardige onderwijsinstellingen.

Als hoofdstad van de Europese Unie en een knooppunt van internationale diplomatie trekt Brussel elk jaar duizenden expats aan.

4 - Een strategische ligging

Brussel heeft een aanzienlijk waardestijgingspotentieel omdat het nog steeds een zeer betaalbare hoofdstad is in vergelijking met nabijgelegen hoofdsteden zoals Parijs, Amsterdam en Londen.

Onze hoofdstad geniet van een strategische locatie die toegankelijk blijft in vergelijking met eerder genoemde steden, wat het tot een mooie vastgoedkans maakt.

Als dynamische stad in volle ontwikkeling trekt Brussel steeds meer investeerders aan.

Enkele cijfers over Brussel:

  • 1,2 miljoen inwoners
  • Ongeveer 18% groei in nieuwe bewoners in de afgelopen tien jaar
  • Meer dan een half miljoen werknemers

Fortior biedt dit jaar verschillende investeringsprojecten aan die u mogelijk interesseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie nodig heeft.