Waarom investeren in vastgoed?

Ben je op zoek naar een manier om je geld te laten renderen? We weten allemaal dat geld op een spaarrekening niets meer opbrengt – en daar zit niet vlug verandering in te komen. In dit artikel zetten we uiteen waarom investeren in vastgoed een goede belegging is.

Voorwaarden om te beleggen in vastgoed

De belangrijkste voorwaarde – maar die geldt ook voor andere beleggingen – is dat je een minimum aan startkapitaal moet hebben om te investeren. Bij Fortior bieden we formules met toegankelijke instapprijzen en onderscheiden ons zo van klassiek vastgoed.

Als je het goed meteen contant kunt betalen, zit je uiteraard veilig. Als dat niet het geval is, verzeker je er dan van dat je de hypotheek zult kunnen afbetalen zonder volledig op de huurinkomsten te rekenen. 

Een tweede voorwaarde is dat je niet blind koopt. Het aangekochte goed zal alleen renderen als je het vlot verhuurd krijgt. Belangrijk daarbij is de staat waarin het goed zich bevindt, maar ook de locatie. Laat je daarbij adviseren door een expert. De knowhow en ervaring van een goede vastgoedpartner kan je veel voordeel opleveren. Fortior biedt de mogelijkheid om de verhuurtaken op zich te nemen – van de verhuur zelf tot onderhoud – voor wie bij ons investeert. Investeren kan zonder veel zorgen dus, en ook zo onderscheiden we ons van klassiek vastgoed.

Ruime keuze aan vastgoed voor ieders budget

Wat dat startkapitaal betreft, is het goede nieuws dat er ook vastgoedbeleggingen mogelijk zijn in een lage prijsklasse. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de aankoop van enkele parkeerplaatsen in een rotatieparking: die vind je bij Fortior al vanaf 91.500 euro (voor 3 plaatsen, zonder kosten). De mogelijkheden bij Fortior zijn:

Klassiek investeringsvastgoed moet je wel blijven opvolgen. Er komt onderhoud aan te pas, misschien moet je af en toe op zoek naar nieuwe huurders … Dat is precies waarmee Fortior zijn investeerders ontzorgt. 

Investeren met het oog op doorverkoop

De vastgoedmarkt in Vlaanderen heeft de voorbije 40 jaar een opmerkelijke groei gekend. Het was een periode waarin je woningen kon aankopen, eventueel renoveren en opnieuw verkopen met grote winstmarges. De laatste tijd zijn de prijzen gestabiliseerd. Er zijn altijd hausses en soms laagtes, maar investeren in vastgoed moet je met het oog op lange termijn doen. Deze visie levert veel vaker winst op. Doorverkoop op korte termijn daarentegen is een meer onzeker gegeven.

Investeren voor de huurinkomsten

Hier komen we bij de belangrijkste reden waarom investeren in vastgoed altijd loont. Zodra je goed verhuurd is, kun je rekenen op een vaste opbrengst die kan wedijveren met de interessantste beleggingen, maar dan met minder risico.

Uit onroerend goed dat inkomsten oplevert, kan je waarde halen. De huurprijs evolueert immers mee met de welvaart. De voorbije jaren is het leven in ons land fors duurder geworden. In tegenstelling tot andere investeringen, die daardoor relatief minder renderen, kunnen verhuurders hun huurprijzen aanpassen aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.