Waarom investeren in parkeerplaatsen

Op zoek gaan naar een veilige, gemakkelijke en rendabele investering loont, en dat is parkeervastgoed in elk geval. Door een deel van je spaargeld in vastgoed te investeren, creëer je een financiële hefboom: je geld brengt veel meer op dan wanneer je het op je spaarboekje laat staan, want daar ontvang je amper rente van.

Waarom kiezen onze klanten voor een investering in parkings?

Veel mensen kiezen voor dit soort investering omwille van de minimale zorgen van dergelijke investeringen. Ze willen geen ellenlange tijd spenderen aan hun investering of hebben al minder goede ervaringen opgedaan door te investeren in de klassieke vastgoedmarkt. Denk aan de aankoop van een appartement met als gevolg problemen met wanbetaling, leegstand en schade.

Investering met professionele uitbating

Voor de uitbating van onze parkeergebouwen werken we met Indigo, een gekende en professionele parkinguitbater, om zo een kwalitatieve uitbating te garanderen!

Investering met meer zekerheid

Ook de zekerheid van inkomsten is hier erg belangrijk: er staan altijd wel wagens geparkeerd in onze parkeergebouwen en dankzij het poolsysteem delen onze klanten dus altijd in de winst. Van wanbetaling is er ook geen sprake in een publieke parking, want.. ooit al eens een parking buitengereden zonder te betalen?

Investering met groeipotentieel

Ten derde is het groeipotentieel binnen onze parkings zeer interessant voor onze investeerders. De vraag naar parkeerplaatsen die goed gelegen zijn én veilig zijn blijft maar stijgen. Ook wordt parkeren alsmaar duurder. Sta gerust even stil bij de huidige parkeertarieven en hoe erg deze zijn toegenomen in de laatste jaren. Bovendien biedt de elektrificatie van wagens, en bijgevolg wagenparken, een extra verdienmodel. Door de grote toename aan elektrische auto’s worden parkeergebouwen mogelijks de tankstations van de toekomst.

Locatie als belangrijkste factor

Zoals bij de meeste vastgoedinvesteringen is de locatie sterk bepalend voor het rendement. Ons parkeergebouw in Rijsel bevindt zich op de site van Euratechnologies en heeft een oppervlakte van 80.000 m². De site trekt start-ups aan, alsook grote bedrijven zoals Microsoft, IBM en Capgemini. Dit centrum van expertise en innovatie verenigt meer dan 300 technische bedrjiven en 4.000 werknemers. 

Wij verhuren samen met Indigo een deel van onze parkeerplaatsen via een abonnementsformule aan deze internationale bedrijven. Bovendien worden er (naar gewoonte) in het adembenemende Atrium recht tegenover de parking jaarlijks meer dan 500 evenementen georganiseerd.